На Івано-Франківщині військовослужбовці можуть розраховувати на додаткову фінансову підтримку, призначену для їх реабілітації та відновлення після служби.

Про це повідомляє Телеграф.

Міський голова Руслан Марцінків оголосив про те, що сума цієї допомоги складе 10 тисяч гривень. Щоб отримати цю виплату, необхідно зібрати певний набір документів – лише 9 штук.

Перелік документів включає копії паспорта та ідентифікаційного коду, копію довідки від Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та посвідчення інваліда, отриманого в результаті участі у військових діях.

Також будуть потрібні копії посвідчення учасника бойових дій та документа, що підтверджує безпосередню участь у військових діях або спеціальних заходах, необхідних для забезпечення оборони України.

Важливо також надати витяг із реєстру про реєстрацію місця проживання в Івано-Франківській області або спеціальну довідку.

Документ, що підтверджує призначення на посаду у військовій частині, розташованій на території області, також є необхідним.

Додатково, потрібен консультативний висновок від лікаря або сімейного лікаря про необхідність реабілітаційного лікування. Цей висновок має бути видано не пізніше ніж за 90 днів до подання заяви.

У разі потреби психологічної реабілітації потрібен напрямок від "Будинку воїна", організації, затвердженої міським департаментом соціальної політики.

І, звичайно, не забудьте надати реквізити вашого банківського рахунку для перерахування фінансової допомоги.

Читайте також: