Михайло Вінницький, заступник міністра освіти та науки України, виділив кризовий стан, з яким стикаються деякі українські університети.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Він наголосив на необхідності негайних дій для захисту інтересів студентів та викладацького складу. За його словами, до кінця лютого поточного року планується провести об'єднання п'яти чи шести університетів у країні. Цей крок спрямований на приєднання навчальних закладів із низькими показниками до успішніших інститутів.

"Ми маємо ситуацію, що в деяких закладах просто кризова ситуація, тому необхідно діяти саме зараз, щоб урятувати студентів та викладацький склад", – сказав заступник міністра освіти.

Вінницький також зазначив, що більшість університетів, які підлягають об'єднанню, є галузевими. Однак він наголосив, що ці навчальні заклади втратили свою галузеву спеціалізацію.

Наприклад, він навів об'єднання Одеського державного екологічного університету з Одеським національним університетом імені Мечникова.

Вінницький зазначив, що ситуація в ОДЕКУ стала неспроможною через те, що там викладали безліч предметів, які не пов'язані з екологією, і не відповідають стандартам якості.

Щодо студентів, порушених процесом об'єднання університетів, Вінницький запевнив, що їхнє навчання триватиме на колишніх умовах, включаючи збереження бюджетних місць та вартості контрактного навчання.

Він також зазначив, що після гармонізації освітніх програм, що може зайняти близько півтора року, студенти, які надійшли до менш успішних університетів, зможуть завершити навчання за більш престижними програмами.

Читайте також: