Військові комісаріати (ТЦК) України розпочали оптимізацію роботи, щоб унеможливити відправку зайвих повісток громадянам. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Докладніше про те, зайвих і додаткових повісток більше не буде, інформує Главред.

За словами Чорногоренко, після ухвалення відповідного законопроєкту в Україні запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного, де вони зможуть актуалізувати свої дані. Для цього буде виділено окремий період. Після того, як військовозобов'язані оновлять інформацію, ТЦК будуть використовувати її для своєї повсякденної роботи.

Міністерство оборони вже провело верифікацію даних в електронному реєстрі "Оберіг" та перевело паперову інформацію у цифровий формат. Це дозволить покращити роботу ТЦК та виключити відправлення дубльованих повісток.

"Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була у реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих надісланих повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаним прибути до ТЦК. Це має працювати як годинник, ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов'язаних", — додала Чорногоренко.

Читайте також:

Переломний момент у ракетному обстрілі України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі