Від громадськості вже не вдається кремлівській владі приховувати той факт, що дружини мобілізованих росіян протягом останніх місяців все активніше вимагають від влади повернути додому чоловіків, які пробули на фронті більше року. Родички військових скаржаться, що Путін оголосив 2024-й роком сім'ї в Росії, але водночас він своїми руками руйнує сім'ї, відправляючи чоловіків воювати.

На цей раз кілька жінок вирішили "взяти штурмом" громадську приймальню виборчого штабу кандидата у президенти РФ Володимира Путіна у Москві.

Судячи з відеозаписів, які опублікувала Sota, до приймальні у супроводі журналістів прийшли дві (можливо, три) учасниці групи < a i = 3> дружин мобілізованих "Шлях додому". Одна з них, Марія Андрєєва, у якої мобілізований брат і чоловік, розповіла, що її донька стала зупинкою мовного розвитку на тлі стресу через тривалу розлуку з батьком.

Посилання:

  • Марія Андрєєва – учасниця руху “Шлях додому”, в якому перебувають уже близько 40 тисяч близьких російських мобілізованих. Активно виступати за повернення чоловіків, які вирушили на війну проти України, вони стали наприкінці минулого 2023 року. Після чого їхній Telegram-канал позначили плашкою “фейк”, а їхнім чоловікам на фронті почали загрожувати.

Кілька жінок, ймовірно, співробітниці чи відвідувачки штабу, вступили в дискусію з дружинами мобілізованих. Марія Андрєєва заявила, що її чоловік не хоче перебувати в зоніСВО. Одна із співробітниць у відповідь сказала, що чоловіки — «воїни, унікальні створіння божі», які «хочуть захищати батьківщину». Вона додала: «Кому не подобалося, ті не ходили туди [у військкомати]. Хтось їхав за кордон. Може, він сам захотів?»

Ще одна учасниця дискусії, актриса Ольга Бурдавіцина заявила Андрєєвій, що «єдиний ваш чоловік хоче додому», а інші не хочуть. Бурдавіцина порівняла СВО з Великою Вітчизняною війною, яку виграли «з лопатами і палицями». Неясно, чи працює Бурдавіцина у приймальній передвиборного штабу.

Перед тим, як прийти в штаб, дружини мобілізованих провели чергову акцію біля Кремля і поклали квіти до Могилі невідомого солдата. Як повідомляє «Обережно, новини», за дружинами мобілізованих спостерігали близько 10 співробітників Центру «Е».

Читайте також:

Оце його понесло: Лукашенко вже розповів, як поставив на місце весь світ, отримавши "подарунок" від Путіна

Один уже збили: скільки у Путіна залишилося рідкісних літаків А-50

Це повний крах: на Сахаліні вже почалася повна криза через Путіна. Перші подробиці

Росіян знову відправлятимуть на Колиму до таборів, якщо вони не згодні з Путіним. Відео