У Нацполіції заявили, що військовозобов'язані, які мають умовні терміни покарання за ухилення від військової служби, й надалі підлягають мобілізації. Про це у ЗМІ заявив перший заступник голови Національної поліції України, керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

У посадовця запитали, чи можуть ухилянти, відносно яких винесли вироки, служити у Збройних Силах відразу, чи чекати, поки спливе строк покарання. Максим Цуцкірідзе зазначив, що це залежить від того, яким чином в рішенні суду прописано відбування умовного терміну.

«Я думаю, що під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ. І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була», - сказав він.

Цуцкірідзе також звернув увагу на те, що наявність досудового розслідування, навіть підозри — не привід не служити, оскільки усе залежить від того, який запобіжний захід обраний під час розслідування та чи не буде він обмежувати людину в пересуванні.

Якщо людина ухилятиметься від військової служби повторно, тоді вже отримає вже реальний строк.

Читайте також:

Пісні та затримання: відкриття пам'ятнику Жванецькому закінчилося справжнім скандалом

У нього аж ноги тремтіли: переляканий Кіркоров приїхав до Горлівки і спробував заспівати перед пораненими росіянами

Це вже повне дно: у Росії хочуть офіційно святкувати день вторгнення в Україну

Українців готують до смарт-мобілізації: що це таке і як це працюватиме