Юрист висловив побоювання щодо 24-годинної роботи військкоматів, яку дозволили в Україні, та заявив, що це може призвести до значного збільшення адміністративних справ, пов'язаних з обмеженнями прав військовозобов'язаних.

Докладніше про те, що ТЦК переходять на цілодобовий режим роботи, повідомляє адвокат Роман Сімутін на YouTube-каналі.

"В Україні Кабмін дозволив ТЦК працювати цілодобово. А чорні "воронки" випадково не закупив? Тому що саме цього НКВС-атрибуту не вистачає (чорні "воронки" – це поняття-жаргон, що означає автомобілі радянського НКВС, які використовувалися для перевезення ув'язнених – прим. ред.)", - заявив Сімутін.

За його словами, вночі співробітники військкоматів займатимуться розглядом справ про адміністративні порушення, накладатимуть штрафи, проводитимуть медичні огляди та психологічні обстеження.

"Вночі-просто офі*єні будуть тести, інфа - сотка! Також будуть проводити облік військовозобов'язаних. Так вони і так його проводять, і майже 99% є в електронних реєстрах. До чого йдемо? До ухвалення нового закону про мобілізацію. час заочно завчасно готуючи ТЦК до валу адміністративних справ щодо підготовки заяв, пов'язаних з обмеженнями прав громадян», — каже Сімутін.

Як пояснив адвокат, ці обмеження торкаються права на управління, виїзд за кордон, а також арештів рахунків та затримань на строк до трьох діб із подальшою доставкою до військкомату для медогляду. Проте Сімутін звернув увагу на те, що кримінально-процесуальним кодексом України заборонено допитувати людей після 20:00.

"Та і як це виглядатиме, якщо за тобою приходять, навіть о 20:00 і викликають на нічний допит?.. А от Кабмін, якийсь законодавець над законодавцем, без внесення змін до законів через парламент дозволив розглядати адміністративні справи цілодобово", — заявив Сімутін.

Читайте також:

Мобілізація в лютому: до чого готуватимуться і кому роздаватиму повістки. Це потрібно знати

Заберемо Закарпаття собі: в Угорщині вже розповіли на які українські території претендують

Росіяни почали масово нападати на військкомати, аби зірвати мобілізацію. Путіну вже не вірять