В Україні особи з обмеженими можливостями з дитинства та діти-інваліди отримуватимуть додаткові виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) на три місяці.

Про це повідомляють «dengi»

Міністерство соціальної політики оголосило критерії права на цю допомогу:

Ті, хто отримує від держави соціальних виплат менше ніж 3250 гривень.

Особи, які не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які не отримують виплат, за винятком тих, хто проживає в зонах активних чи потенційних бойових дій.

"Допомога буде нараховуватися на банківські рахунки або доставлятиметься Укрпоштою. Жодних додаткових дій одержувачу допомоги робити не потрібно", - йдеться у повідомленні.

Допомогою на загальну суму близько 21 мільйона доларів (800 мільйонів гривень) скористаються близько 310 тисяч громадян України. Кошти будуть зараховані на банківські рахунки або доставлені Укрпоштою, і одержувачам не потрібно робити додаткові дії.

У Мінсоцполітики уточнили, що грошова допомога від ВПП буде додатковою виплатою до державної соціальної допомоги. Сума становитиме різницю між 3250 гривнями та існуючими виплатами, отриманими фізичною особою.

Наприклад, якщо держпідтримка становитиме 2361 гривню, ВПП надасть додатково 889 гривень.

"Грошова допомога міжнародних партнерів буде доплатою до державної соціальної допомоги. Її сума дорівнюватиме різниці між 3250 грн та виплатами, які отримує людина. Тобто, якщо допомога від держави становить, наприклад, 2361 грн, ВПП ООН виплатить додатково ще 889 грн", - пояснили у Мінсоцполітики.

Програма фінансується Німеччиною, Європейським Союзом та Швецією та додатковими внесками інших донорів.

Читайте також:

От і долітався: українські воїни збили російський ударний вертоліт "Алігатор"

Ви точно залишитеся задоволені: рецепт капустяного салату з оселедцем та яблуком

Українців потішили цінами на картоплю: скільки вона тепер коштує