Генерал у відставці Вальдемар Скшипчак запропонував польському уряду депортувати всіх чоловіків призовного віку з країни як засіб підтримки України у її захисті від російського вторгнення.

Про це пише «УНІАН».

Колишній командувач Сухопутних військ запропонував урядам у Варшаві, Парижі, Празі та інших місцях підтримати ініціативу з депортації, щоб допомогти президенту України Володимиру Зеленському з військовими у Польщі.

"Це має бути ініціатива для урядів у Варшаві, Парижі, Празі і де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву здійснити депортацію", - вважає Скшипчак.

У МЗС Польщі визнали проблему перебування українців військовозобов'язаних за кордоном, зокрема у Польщі, та розглядають способи підтримки України на європейському рівні.

"Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону. Ми віримо, що оптимальне рішення можна знайти на європейському рівні", - повідомили у зовнішньополітичному відомстві Польщі.

Однак у відомстві уточнили, що жодних конкретних дій з боку МВС та адміністрації країни нині щодо цього не вживається. Пропозиція про депортацію порушила юридичні та етичні питання щодо поводження з українцями в Польщі.

Читайте також:

Цей метод вам допоможе: що потрібно зробити, щоб павуки більше не лізли в будинок

Здивуйте рідних цим шикарним смаком: рецепт курячого філе, фаршированого сиром та шинкою

Вона вам нагоді на городі: чому не потрібно викидати кавову гущу і як її використовувати