Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які досягли пенсійного віку після вимушеного переміщення, можуть подати заяву на отримання пенсії у будь-якому відділенні Пенсійного фонду України.

Про це пише "socportal".

"Подати заяву про призначення (перерахунок) пенсій можна у будь-якому відділі Пенсійного фонду (ПФУ)", - сказано у повідомленні.

Адреси та телефони регіональних сервісних центрів можна дізнатись на гарячій лінії ПФУ за телефоном 0800-503-753 (дзвінок безкоштовний).

Альтернативно зателефонувати можна за номером 044-281-08-70 або 044-281-08-71 (безкоштовно для мешканців Києва). Гаряча лінія працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 20:00, по суботах з 8:00 до 14:00.

Важливо зазначити, що пенсіонери, які стали переселенцями до 24 лютого 2022 року, мають пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року, щоб забезпечити продовження виплат.

Ідентифікацію можна пройти онлайн або віддалено за допомогою відеоконференції.

Для вимушених переселенців (ВПО), які досягли пенсійного віку у зв'язку з вимушеним переміщенням, оформлення пенсії стало більш доступним із можливістю подання заяви у будь-якому відділенні Пенсійного фонду України.

Цей крок спрямований на спрощення процесу для тих, хто постраждав від переміщення. Гаряча лінія та можливість онлайн-ідентифікації ще більше спрощують процес подання заяви, забезпечуючи своєчасні та безперервні пенсійні виплати особам, які мають на це право.

Ініціатива відображає зусилля щодо задоволення потреб цієї групи населення, приділяючи особливу увагу доступності та підтримці у складних обставинах.

Читайте також:

Буде зовсім важко: хто з українських пенсіонерів може залишитися без виплат

Результат вас точно здивує: як за допомогою рулону туалетного паперу прибрати неприємний запах у шафі

І навіть вода не потрібна: як швидко очистити килим від будь-якого бруду прямо на підлозі. Простий секрет