Британська розвідка припускає, що Російська Федерація може зіткнутися з проблемами при досягненні запланованого цільового показника доходів у бюджеті на 2024 рік.

Про це пише "pravda".

Уряд країни має амбітні плани щодо збільшення видатків на 26% у 2024 році, покладаючись на очікуване зростання доходів на 22%, особливо від нафти та газу, які, як очікується, зростуть майже на 25%. Проте британські аналітики вважають, що Росія навряд чи зможе досягти цих цілей.

Для фінансування своїх видатків російському уряду, можливо, доведеться розглянути альтернативні заходи, такі як скорочення відрахувань до Фонду національного добробуту, підвищення внутрішніх податків та збільшення боргу.

Ці заходи можуть мати негативні наслідки для економіки країни, викликаючи інфляційний тиск та перешкоджаючи економічному зростанню у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

"Здається, що уряду треба буде зменшити внесок до Фонду національного добробуту, збільшити податки всередині країни та збільшити борг, щоб фінансувати заплановані витрати", - йдеться в огляді.

Фонд національного добробуту, який спочатку був створений для підтримки добробуту російського народу, як повідомляється, все частіше використовується для фінансування вторгнення в Україну, що призвело до падіння вартості його активів на 10% у 2023 році.

Читайте також:

Буде зовсім важко: хто з українських пенсіонерів може залишитися без виплат

Результат вас точно здивує: як за допомогою рулону туалетного паперу прибрати неприємний запах у шафі

І навіть вода не потрібна: як швидко очистити килим від будь-якого бруду прямо на підлозі. Простий секрет