Ціни на газ для домашніх споживачів у лютому 2024 залишаться незмінними. Постачальники пропонують громадянам "блакитне паливо" за тарифами від 7,70 до 9,99 гривні за кубічний метр, але більшість споживачів купуватиме газ за тарифом 7,96 гривні.

Докладніше про те, скільки доведеться платити за газ у лютому, повідомили на сайті "ГазПравда".

Згідно з публікацією, тарифи на газ залишаться на рівні січня 2024 року, і мешканці сплачуватимуть комунальні послуги за колишніми тарифами, якщо не змінювали постачальника.

У лютому 2024 року послуги для домашніх споживачів запропонували сім постачальників. Однак найширша клієнтська база залишається у компанії "Нафтогаз", яка обслуговує майже 98% населення країни – понад 12 мільйонів українських домогосподарств закуповують газ за тарифом 7,96 гривні за кубометр. Цей тариф діятиме до 1 травня.

Серед інших постачальників найнижчі тарифи компанії "Еру Людям" - 7,70 гривні за кубічний метр. Водночас клієнтам компанії "Рітейл Сервіс" газ продаватиметься по 9,99 гривні за кубометр, а "Асанія Енерджі" - по 9,95 гривні за кубометр. Ще п'ятьом постачальникам газ коштує понад вісім гривень, а сім компаній встановили значно менші тарифи.

Тарифи на газ для домашніх споживачів залишаться фіксованими в Україні, принаймні, до кінця опалювального сезону 2023/2024. Тому постачальники зафіксували ціни, і поки що не планують їх змінювати. Однак деякі споживачі в лютому можуть заплатити більше за газ через нову графу в платіжних документах щодо обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках. Так, середній платіж у Київській області становитиме 320 гривень, але остаточна сума буде розрахована індивідуально для кожного будинку.

Читайте також:

Українців попередили про різке подорожчання картоплі: що буде далі із цінами

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати

Українцям розповіли, що буде взимку з цінами на овочі та до чого готуватись