Уряд України розширив програму допомоги для внутрішніх переселенців та українських біженців, які повертаються на батьківщину з-за кордону та ще не встигли знайти роботу.

Докладніше про те, що для переселенців розширили допомогу, повідомляє Мінреінтеграція.

"Відповідна постанова була прийнята для того, щоб сім'ї, які опинилися в ризику бідності, могли активніше використовувати допомогу незаможним", - йдеться у повідомленні.

Зміни торкаються внутрішньо переміщених осіб та українських тих, хто шукає притулку, які повертаються з-за кордону і залишилися без роботи в Україні, які не мають власних джерел доходу.

За новими правилами, допомога надаватиметься протягом 6 місяців:

  • для сімей, які повернулися в Україну після перебування за кордоном понад 90 днів, включаючи сім'ї з працездатними непрацюючими членами, які не сплачували єдиного внеску на обов'язкове соціальне страхування (ЄСВ);
  • для сімей внутрішньо переміщених осіб, які були без роботи або не сплачували ЄСВ.

"Щоб сприяти поверненню громадян до економічно незалежного та самостійного життя, виплата допомоги для малозабезпечених поєднується з інструментами стимулювання до працевлаштування", - додали в міністерстві.

Ці заходи спрямовані на сім'ї внутрішньо переміщених осіб та громадян, які повертаються на територію України, які мають безробітні члени сім'ї. Вони мають протягом 2 місяців після початку виплати допомоги знайти роботу або зареєструватись у Державному центрі зайнятості.

Читайте також:

Будьте готові: у яких випадках можуть не зарахувати стаж при призначенні пенсії

Пенсію краще зняти із картки: українців попередили. Що потрібно знати

Почнуться складні часи: хтось із переселенців залишиться без виплат вже з цього місяця