Нещодавно клієнт ПриватБанку зіткнувся з блокуванням рахунку через численні транзакції, позначені системою фінансового моніторингу банку як підозрілі.

Про це пише «obozrevatel»

Хоча точна причина підозр не розголошується, передбачається, що клієнт можливо перевищив щомісячний ліміт транзакцій, особливо при переказі грошей на карти інших людей.

"Здійснив досить багато операцій з грошовими переказами на карти інших людей, цілком імовірно, було досягнуто ліміту на місяць. 30.01.2024 спробував зайти в аккаунт, видало помилку. Коли зателефонував 3700, автовідповідач повідомив, що ваш рахунок заблокований і треба надати реквізити іншого банку для перерахування залишку коштів на рахунку", - поскаржився клієнт "Привату" у спеціалізованому форумі "Мінфін".

ПриватБанк встановлює ліміт у 200 переказів усередині країни та 20 переказів за кордон на місяць. Порушення цих обмежень може призвести до обмежень використання картки.

Крім того, система фінансового моніторингу банку призначена для виявлення ризикованих операцій, таких як використання посвідчень особи для підприємницької діяльності або виплата заробітної плати.

У відповідь на стурбованість клієнта в ПриватБанку заявили, що їхні дії відповідають внутрішнім процедурам, які забезпечують дотримання вимог безпеки та правил фінансового моніторингу в Україні.

"Всі заходи здійснюються відповідно до внутрішніх процедур і відповідають вимогам безпеки та дотримання правил фінансового моніторингу в Україні", - відповіли в Приваті.

Важливо зазначити, що до блокування облікових записів можуть призвести різні фактори, у тому числі застарілі персональні дані, арешти правоохоронних органів або неможливість довести законне походження коштів.

Надія Чаленко, керівник юридичного відділу YouControl, виділяє конкретні випадки, які можуть стати приводом для перевірки, такі як великі зняття готівки в незнайомих регіонах, великі онлайн-покупки, значні притоки з подальшим негайним зняттям готівки, транзакції з криптовалютою на 0 , а також транзакції у розмірі 400 000 грн і більше.

Читайте також:

Справжня смакота для будь-якого столу: рецепт закусочного торта "Наполеон" з крекерів зі скумбрією

Не забудьте заповнити декларації, щоб не розпочалися проблеми: українцям нагадали, скільки потрібно заплатити

Невже ринуть в Україну? Європа хоче заборонити широкі позашляховики та кросовери