В Україні запроваджено посилений фінансовий контроль, що призводить до можливості блокування карток та вимоги додаткової документації для певних видів фінансової діяльності.

Про це пише «finance»

Основна увага приділяється таким транзакціям, як великі онлайн-покупки, значні виплати, операції з криптовалютою та великі перекази, і все це може викликати підозри та спонукати до більш ретельного вивчення.

Фінансові установи зобов'язані проводити ретельні перевірки щодо дотримання правил фінансового моніторингу, і невиконання цієї вимоги може спричинити штрафи.

Зростання частоти штрафів пояснюється глобальними тенденціями, що наголошують на ролі фінансового моніторингу в економічній діяльності, а також відповідності України цілям європейської інтеграції.

«Зростання кількості штрафів пов'язане з глобальними трендами посилення ролі фінмоніторингу у діяльності фінансових установ, посиленням ролі держави в економіці в умовах геоекономічної фрагментації, підвищеним соціальним запитом на прозорість та підзвітність та розвитком технологій автоматизованого аналізу великих масивів даних.

В умовах курсу України на європейську інтеграцію вимоги фінмоніторингу й надалі посилюватимуться, якщо ми як суспільство прагнемо стати частиною цивілізованого та демократичного світу», — зазначає фінансовий аналітик YouControl Роман Корнілюк.

Фізичні особи також можуть зіткнутися з блокуванням картки з таких причин, як застарілі особисті дані або юридичні проблеми, такі як невиплата аліментів або невиплачені штрафи, якщо вони не можуть довести законне походження коштів.

До сценарій, що заслуговують на увагу, відносяться зняття великих сум готівки в незнайомих місцях, великі онлайн-покупки, отримання та зняття значних сум готівкою, транзакції з криптовалютою або віртуальними активами на суму, що перевищує 30 тисяч гривень, а також транзакції на суму 400 тисяч.

Ці заходи наголошують на ширшій тенденції до прозорості, підзвітності та дотримання міжнародних стандартів у фінансових системах.

Читайте також:

Відповідь вас точно здивує: чим відрізняються білі яйця від коричневих і які корисніші

Відчутне подих весни: українців порадували серйозним потеплінням.

Рідні попросять готувати це щодня: рецепт східних грінок з лавашу з крабовими паличками та сиром