З лютого українці можуть отримувати рахунки за опалення у збільшеному розмірі, також діятимуть нові тарифи на доставку газу.

Про це пише «obezrevatel».

Плату за доставку газу для споживачів газу було переведено на всіх користувачів із 1 січня. Хоча сам тариф не змінився, плата розраховується, виходячи з конкретного обсягу кубометрів, розрахованого на рік.

У розрахунку враховуються свідчення за останній газовий рік (з жовтня до жовтня). Перерахунок зі свідченнями з жовтня 2022 року на жовтень 2023 року буде здійснено із січня.

Очікується, що нещодавнє значне похолодання по всій країні в січні призведе до збільшення рахунків за опалення, оскільки споживання в холодні зимові місяці може бути на 30% вищим, ніж у більш теплі періоди.

Крім того, у лютому на українців чекає нова подія — дозвіл відключати комунальні послуги за борги. Хоча багато постачальників комунальних послуг намагаються уникнути масових відключень, деякі відзначають, що відключення можуть розпочатися до кінця січня, що в першу чергу торкнеться великих боржників.

Важливо відзначити, що нібито робляться зусилля на пропозицію боржникам реструктуризації боргу, щоб запобігти масовим відключенням.

Читайте також:

Перегоріла лампочка у фарі: чи може за це зупинити поліція та виписати штраф. Будьте готові

Малини вистачить і на варення, і на частування: як зробити просте добриво, щоб гілки ломилися від ягід

Дуже простий, але дуже апетитний: рецепт швидкого салату з вареними яйцями та кукурудзою