Очікується, що цього року тариф на електроенергію в Україні зросте вдвічі, повідомляє РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на Телеграф.

Цю інформацію розкрив народний депутат Сергій Нагорняк, член парламентського комітету з енергетики та житлово-комунального господарства, наголосивши на важливості збереження субсидій для тих, хто не може собі дозволити таке підвищення цін.

"Держава разом із нашими партнерами має в такому разі підставити плече людям! Але ми маємо розуміти, що держава не може дотувати всіх без винятку", - заявив нардеп.

Нагірняк пояснив, що лібералізація тарифів дозволить держкомпаніям припинити субсидування населення, акумулюючи за рік кошти на будівництво 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Укргідроенерго також може ініціювати будівництво Канівської ГАЕС потужністю 1000 МВт, вартість якого оцінюється в 1,2 млрд. доларів США. Наразі тариф на електроенергію становить 2,64 гривні за кіловат-годину, підвищено з 1 червня 2023 року, а 2024 року уряд планує підвищити його до 5,28 гривні за кіловат-годину.

Нагорняк наголосив на необхідності надання державою допомоги тим, хто не в змозі нести збільшених витрат.

Так, це досить тривожні новини, оскільки і за нинішніх тарифів чимала частина українців має і так заборгованість за електроенергію.

Читайте також:

Один тільки запах змусить вас бігти за ложкою: рецепт тушкованої капусти з томатною пастою на сковороді

Тримайтеся від них подалі: в яких автомобілях заколисує так, що може знудити

Ви забудете про бур'яни на дачі та городі: простий інгредієнт, який потрібно додати у воду при поливанні