Президент Володимир Зеленський висловив свою глибоку впевненість у необхідності ухвалення справедливого закону про мобілізацію з боку військової верхівки.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ARD він наголосив на важливості справедливого підходу до військовозобов'язаних, особливо в контексті демобілізації. Зеленський закликав до поваги та вдячності до тих, хто стояв на захисті держави, зазначивши, що багато хто з них провів на передовий дні і навіть місяці свого життя.

Про це повідомляє pravda.

"Тільки по-справедливості. У питанні мобілізації важливий момент демобілізації. Багато хто відвоював багато днів. Є люди, які 700 днів на полі бою. Я їм вдячний за захист нашої держави, як кожен українець. Подяки мало від суспільства, я вважаю.

Потрібно справедливі ротації, треба давати широкі відпустки. Грошима все прикрити не можна. Хоча заробітні плати високі, але, проте, потрібна справедливість у цьому напрямі.

І так само я чекаю від військових сьогодні закону про справедливу мобілізацію чи продовження, чи зміни до закону – можна по-різному це називати. У будь-якому разі, я хотів би, щоб це був комплексний, справедливий законопроект. От і все. Їхнє завдання сьогодні це зробити.

Ніхто не каже, що це популярне рішення чи непопулярне. Але, на мою думку, важливо, щоб військові підготували разом із Міністерством оборони підготували справедливу відповідь на це питання" - розповів Зеленський.

У контексті захисту прав та свобод громадян Зеленський зазначив, що запровадження воєнного стану в Україні створює певні обмеження для громадянських свобод. Він наголосив, що зусилля уряду спрямовані на безпеку всіх громадян країни.

Насамкінець президент наголосив на важливості спільних зусиль військових та державних органів для розробки та прийняття справедливого та комплексного закону про мобілізацію. Він висловив сподівання, що цей закон враховуватиме інтереси всіх громадян і зробить процес призову до армії прозорішим і справедливішим.

Читайте також: