Кабінет міністрів України ухвалив важливе рішення щодо продовження фінансової допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на ще один місяць.

Про це повідомляють fakty.ua

Цю новину озвучила міністр соціальної політики Оксана Жолнович у ході телемарафону, наголосивши на невідкладності та важливості продовження цього заходу підтримки.

«З огляду на певні труднощі людям, особливо в зимовий період, знайти роботу… ми спільно з урядом вирішили ще на місяць абсолютно всім до 1 березня продовжити умови виплат», — сказала вона.

Проте, варто зазначити, що починаючи з 1 березня компенсації по житлу надаватимуть лише певним категоріям громадян, зокрема, пенсіонерам та деяким іншим українцям.

Міністр Жолнович наголосила, що коло одержувачів допомоги буде розширено, включаючи пенсіонерів з доходом менше 9444 гривень, людей з інвалідністю першої та другої груп, а також дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того, продовжаться виплати сім'ям, які працевлаштувалися минулого року, але одержують менше 9400 гривень доходу на кожного члена сім'ї.

Також збережено допомогу тим, хто проживає на "умовно безпечних територіях", але через брак місць не можуть відправити своїх дітей до дитячих садків.

Важливо відзначити, що витрати на продовження виплат на ще один місяць оцінюються у понад 6 мільярдів гривень.

Крім цього, уряд прийняв рішення автоматично продовжити допомогу лише для тих, хто почав її отримувати з 1 серпня 2023 року, на 6 місяців, що охоплює період до кінця січня 2024 року.

Ці кроки спрямовані на забезпечення додаткової підтримки тим, хто перебуває у скрутній життєвій ситуації.

Читайте також: