У столиці України, у Києві, виявлено випадок зловживання посадовими повноваженнями з боку медика, який працює в одній із комунальних установ.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Він був затриманий, коли пропонував чоловікам послуги з видалення їх із військового обліку за певну плату. Інцидент став відомим завдяки інформації, наданій прес-службою Київської міської прокуратури.

За попередньою інформацією, фельдшер із Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф активно шукав чоловіків, які висловлюють бажання уникнути військової служби.

За винагороду у розмірі 9 тисяч доларів США він обіцяв допомогти їм у вирішенні питання про визнання їх непридатними для військової служби та подальше вилучення з військового обліку. При цьому медик стверджував, що має зв'язки в одному з військово-лікарських центрів.

Обіцяючи, що процес визнання непридатності та виключення з військового обліку буде офіційно підтверджений документами, він запевняв своїх "клієнтів", що їм не доведеться проходити військово-лікарську комісію. Однак його діяльність не залишилася непоміченою і слідство провели спільно з прокуратурою.

Підозрюваного затримали у момент отримання "гонорару" та передачі підроблених документів замовнику.

Йому було пред'явлено звинувачення, і нині вирішується питання обрання запобіжного заходу. У разі визнання винним йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Цей випадок наголошує на важливості боротьби з корупцією та неприпустимості зловживань у сфері обов'язків медичних працівників.

Читайте також: