Буряк в Україні стрімко дорожчає. Цього тижня ціни на неї зросли на 33%, до 12-16 гривень за кілограм. Це з скороченням пропозиції овочів над ринком.

Докладніше про те, що за тиждень ціни на буряки підскочили відразу на 33%, інформує EastFruit.

Багато українських фермерів фактично зупинили продажі столових буряків в очікуванні подальшого зростання цін. Вони планують розпочати реалізацію продукції не раніше початку лютого, а це означає, що буде створено дефіцит, що й спровокувало зростання ціни

Крім того, на подорожчання буряків впливає і той факт, що багато господарств не мають обладнаних сховищ. Запаси в необладнаних складах вже виснажені, частина овочу зіпсована та не підлягає продажу.

Внаслідок різкого зростання цін на буряки українці масово закуповуються цим овочем на ринках. Багато хто робить запаси, обладнуючи комори та ящики на балконах. Українські господині консервують буряки у вигляді заправок, а також натирають на тертці та заморожують у морозилці.

Повідомляється, що на момент січня 2024 року ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 74% вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також:

Українців попередили про різке подорожчання картоплі: що буде далі із цінами

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати

Українцям розповіли, що буде взимку з цінами на овочі та до чого готуватись

Ціни знову змінилися: скільки зараз коштують мандарини та апельсини