Війна в Україні триває майже два роки і всі ці два роки Крим є законною українською територією, від якої Україні відмовлятися не має наміру. А значить буде боротьба, і боротьба до переможного – до повернення до складу України, як це і прописано у Конституції та міжнародних документах.

Власне тому в Криму відбувається і відбуватиметься низка подій, які мають на меті повернення півострова до рідної гавані. І на це вказують періодичні блекаути, як і сьогодні, 18 січня. Докладніше про те, що Крим повністю залишився без світла та без електрики, інформує низка Telegram-каналів.

Повідомляється, що в ніч проти 18 січня 2024 року в Криму відбулося масштабне відключення світла. Без електрики залишилися усі населені пункти півострова, включаючи Севастополь.

За даними "влади" Севастополя, причиною відключення стало "неправдиве спрацювання газового обладнання на Балаклавській ТЕС". Це призвело до автоматичного відключення двох енергоблоків, що спричинило перебої в енергопостачанні всього півострова.

За інформацією ЗМІ, на Балаклавській ТЕС відбулася відмова системи автоматичного контролю газового обладнання. Внаслідок цього обладнання було відключено, що призвело до припинення вироблення електроенергії.

Наразі фахівці працюють над усуненням несправностей. Проте, за попередніми оцінками, на відновлення енергопостачання може знадобитися кілька годин. І що конкретно викликало проблеми на ТЕС невідомо, але цілком можлива робота партизанів чи дружніх до України дронів.

Читайте також:

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі