За даними Міністерства соціальної політики, українські домогосподарства, які використовують для опалення власних будинків вугілля чи дрова, тепер можуть скористатися збільшеними субсидіями.

Про це пишуть «dengi».

Щоб сім'ї впевнено пережили зимовий сезон, уряд разом із міжнародними партнерами суттєво збільшив допомогу на придбання твердого палива для опалення.

"Для того, щоб кожна сім'я, яка обігріває у зимовий період житло дровами чи вугіллям, могла впевнено пройти зимовий період, у листопаді 2023 року уряд ухвалив рішення про суттєве підвищення допомоги на придбання твердого пічного палива", - йдеться у повідомленні.

Норми опалення житлових приміщень у сезоні 2023-2024 років підвищено в середньому в 4 рази.

Максимальний розмір субсидії на тверде паливо для опалення на одне домогосподарство збільшено у 2,3 рази, досягнувши 16 234 гривень на рік, порівняно з попереднім розміром 6 973 гривень.

Сума субсидій та додаткової підтримки розраховується індивідуально, виходячи із доходів сім'ї. Домогосподарства з низькими доходами одержують більшу частину витрат на паливо, що покриваються державою або міжнародними партнерами.

Сім'ї, які подали заявку на субсидії на тверде паливо у січні-лютому 2024 року, які не отримали субсидії у 2023 році, у разі схвалення отримають виплати у збільшеному розмірі.

"При цьому якщо сім'я ще не отримувала субсидію на тверде паливо у 2023 році і звернеться за нею у січні-лютому 2024 року, то у разі призначення виплату буде здійснено у підвищеному розмірі", - йдеться у повідомленні.

Домогосподарства можуть звернутися до Пенсійного фонду онлайн або офлайн, щоб скористатися цими субсидіями.

У рамках проекту додаткову фінансову підтримку отримали понад 363 тис. домогосподарств на загальну суму майже 2,8 млрд грн додаткових виплат.

Ця ініціатива спрямована на надання важливої ​​фінансової допомоги домогосподарствам, які використовують вугілля або дрова для опалення, гарантуючи, що вони зможуть ефективно керувати своїми потребами в опаленні взимку.

Читайте також:

Розсада точно не буде млявою і обов'язково приживеться: яке добриво найкраще використовувати

Вступ України до НАТО можливий ще до закінчення війни: зроблено важливу заяву

Перед таким не встоїть навіть ситий: рецепт курячих рулетиків по-французьки з сиром і грибами