Директор київського метрополітену Віктор Брагінський зазначив, що розумна вартість проїзду в київському метрополітені перевищила 30 гривень. Він пояснив це збільшенням вартості однієї із складових тарифу, а саме ціни на електроенергію.

Про це повідомляє «epravda»

За словами Брагінського, останнє підвищення тарифів відбулося у 2018 році. Він підкреслив, що вартість електроенергії значно зросла - з 466 млн гривень у 2018 році до очікуваних 1,6 млрд. гривень у 2024 році.

Він пояснив, що Київський метрополітен, як комунальне підприємство, безпосередньо взаємодіє з енергетичним ринком, набуваючи електроенергії за державними тарифами без посередників.

"Тариф востаннє зростав у 2018 році. Я вже наводив приклад, що у 2018-му ми мали витрати на електроенергію 466 млн, хоча ми перше комунальне підприємство, яке працює безпосередньо з енергоринком, купує електроенергію за державним тарифом, тобто за мінімальними цінами, без посередників. У 2024 році ми маємо заплатити 1,6 млрд. Тому обґрунтований тариф сьогодні – понад 30 грн", - сказав Брагинський.

Брагінський уточнив, що Київський метрополітен надає дані про вартість перевезення пасажирів та економічно обґрунтований тариф до Київської міської державної адміністрації (КМДА). Рішення про коригування тарифів не входить до компетенції Київського метрополітену, а ухвалюється відповідними органами.

"Питання тарифу – це не компетенція Київського метрополітену. Ми не підвищуємо тариф, але щорічно подаємо дані до Департаменту економіки за собівартістю перевезення пасажирів та економічно обґрунтованого тарифу".

Читайте також:

Українці економлять на паливі і частіше пересідають на гібридні машини: що купують найчастіше

Загляньте у свій гаманець: як визначити купюру-талісман, яка притягуватиме гроші

Його здавна називали "Український": рецепт закусочного салату з оселедцем, картоплею, яблуком та солоним огірком