Кабінет Міністрів України, на пропозицію Міністерства відновлення, затвердив постанову про перегляд вартості комунальних послуг за період, коли вони не надавалися, не в повному обсязі або не відповідали встановленим стандартам якості.

Детальніше про те, що робити, якщо вам надають неякісні комунальні послуги і як перерахувати, інформує finance.ua.

Новий порядок перегляду вартості стосується послуг з постачання теплової енергії та гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, а також управління побутовими відходами.

Перегляд вартості комунальних послуг здійснюється за відхилення параметрів послуг від встановлених законодавством та договорами, включаючи зниження температури теплоносія та гарячої води, а також невідповідність їх тиску на вході до будинку, а також інші проблеми, такі як перерви у наданні послуг, недотримання вимог щодо поводження з побутовими відходами та інші недоліки.

Виконавець зобов'язаний зробити перерахунок та сплатити споживачеві штраф у порядку та розмірі, визначеному законодавством чи договором. Споживач також може подати акт-претензію, і якщо рішення про задоволення пред'явлених вимог приймається, здійснюється перерахунок у встановлений термін.

Важливо відзначити, що цей порядок не застосовується на територіях, тимчасово окупованих або схильних до бойових дій.

Читайте також:

Скільки платитимемо за воду, світло і газ вже цього року: українцям назвали тарифи

Електронні запрошення у військкомат: що чекає на українців і що розповів міністр оборони Умеров

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали