Компанія НАК "Нафтогаз України" пояснила, чому багато людей звернули увагу на відсутність показань лічильників у своїх платіжках за газ.

У повідомленні, опублікованому прес-службою компанії на їхній сторінці у Facebook, зазначається, що цього місяця понад чотири мільйони українців передали дані лічильників через онлайн-сервіси Нафтогазу.

Про це повідомляє "Хвиля".

Проте свідчення, хоч і успішно передані та надіслані оператору газорозподільної мережі (ГРМ), не відображаються у платіжках від НАК "Нафтогаз України". Чому так відбувається?

У компанії пояснили, що формування квитанцій починається лише після отримання інформації від оператора ГРМ щодо фактичного обсягу спожитого газу за місяць. Грунтуючись на чинному законодавстві, відповідальність за облік газу лежить на операторі ГРМ.

Згідно з уточненнями Нафтогазу, дані про споживання газу вивантажуються з інформаційної платформи оператора газотранспортної системи України після 9 числа кожного місяця.

Після цього відбувається розрахунок суми до оплати з огляду на поточний тариф у розмірі 7,96 грн за кубометр газу.

Таким чином, у платіжках від НАК "Нафтогаз України" зазначається лише фактично спожитий обсяг газу та відповідна сума до оплати, виходячи із даних, отриманих від оператора ГРМ.

Читайте також: