В Україні існує певна процедура, за якою можуть припинятися виплати пенсій громадянам, особливо якщо вони вирішують переїхати жити за кордон.

Це може бути досить складним процесом, оскільки він пов'язаний із законодавством та специфікою міжнародних угод.

Про це повідомляє glavred.

Однією з основних причин припинення пенсійних виплат є випадок, коли людина їде за кордон і ухвалює рішення про постійне місце проживання в іншій країні. Однак слід враховувати, що є деякі міжнародні договори, які можуть дозволити зберегти право на отримання пенсії, незважаючи на переїзд. Це важливо враховувати під час ухвалення остаточного рішення про переїзд за кордон.

Закон України "Про обов'язкове державне пенсійне страхування" встановлює кілька підстав, за якими пенсійні виплати можуть бути припинені.

Наприклад, це може статися, якщо інформація у документах про отримання пенсії виявилася недостовірною, якщо пенсіонер пішов із життя, якщо пенсія не виходила через відділення поштового зв'язку протягом шести місяців поспіль, або якщо настали інші події, передбачені законодавством.

Деякі з цих подій можуть бути тимчасовими і пенсія може бути відновлена ​​після уточнення обставин.

Наприклад, якщо припинення виплати пенсії було пов'язане з невизнанням пенсіонера особою з інвалідністю, і він знову підтвердив свій стан, то пенсію буде відновлено протягом десяти днів.

Якщо одержувач пенсії не розуміє причини припинення виплати, йому слід звернутися з письмовим запитом до Пенсійного фонду, щоб з'ясувати обставини та отримати інформацію про подальші дії.

Читайте також: