Під час військового стану в Україні внесено корективи у навчальний рік для школярів, у тому числі змінено дати весняних канікул у 2024 році.

Про це пише «apostrophe».

2023-2024 навчальний рік в Україні розпочався 1 вересня 2023 року та завершиться у червні. 28 грудня 2024 р. – продовження на місяць порівняно зі звичайним. Це розширення спрямоване на те, щоб учні освоїли будь-які пропущені знання через повітряну тривогу, відключення електроенергії та інші збої.

Місцеві шкільні та міські адміністрації мають право встановлювати графік навчання та канікул.

Міністерство освіти та науки спочатку затвердило зразкові дати канікул: весняні канікули у 2024 році заплановані на 25-31 березня. Хоча міністерство рекомендувало очне навчання, якщо дозволяє ситуація з безпекою, остаточне рішення залишається за місцевою владою.

На даний момент тривалих канікул для учнів не передбачено, оскільки ситуація з енергопостачанням та безпекою дозволяє регулярно відвідувати школу.

Варто зазначити, що в приватних школах можуть бути різні графіки канікул, і людям рекомендується уточнювати детальну інформацію адміністрації школи або на веб-сайті. Згідно з планом святкування «Останнього дзвоника» відбудеться 31 травня.

Читайте також:

Так роблять досвідчені японські дачники: навіщо в розсаду потрібно обов'язково додати желатин.

Військовим пенсіонерам це потрібно знати: що на них чекає цього року і до чого готуватися

Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом

А ось це вже дуже серйозно: російські військові почали масово використовувати Starlink під час ударів по Україні.