У різних регіонах України ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) стає все більш напруженою, що призводить до вжиття додаткових заходів у шкільній освіті.

Про це повідомляє zn.ua.

Введення карантинних заходів у школах стає необхідним кроком для запобігання поширенню інфекцій серед учнів та персоналу освітніх закладів.

У Вінницькій області, наприклад, обмеження було запроваджено 29 січня через несприятливу епідеміологічну ситуацію з грипом та ГРВІ.

Школярі продовжили навчання дистанційно, і зараз тривалість карантину залишається невизначеною.

Чернігів також зіткнувся зі зростанням захворюваності, внаслідок чого деякі школи перейшли на дистанційне навчання. Наприклад, школи №29 та навчально-реабілітаційний центр №2 повністю перейшли на онлайн-формат навчання, тоді як в інших школах частково впроваджено дистанційне навчання залежно від поточної ситуації.

На Львівщині 34 школи перейшли на онлайн-навчання через збільшення кількості випадків захворюваності на грип та ГРВІ.

У Яворівському районі, наприклад, учні 15 шкіл здобувають освіту віддалено, а в інших районах аналогічні заходи вжито ще кількох шкіл.

У Закарпатській області карантинні заходи було введено у школах Ужгородської та Рахівської громад з 5 лютого.

У Берегівській та Мукачівській громадах школярі також перейшли на дистанційне навчання, і ці обмеження діятимуть протягом тижня. У той же період школи Ужгорода також було закрито на карантин.

У Хмельницькій області школи Шепетівської територіальної громади перейшли на дистанційне навчання з 17 лютого через збільшення захворюваності на грип та коронавірусну інфекцію.

Рівненська область також оголосила про перехід 40 шкіл на дистанційне навчання через збільшення захворюваності на ГРВІ та грип.

У той час як у Києві шкільний процес триває у звичайному режимі, влада міста попереджає про можливе введення карантинних заходів через збільшення кількості хворих.

Лікарі закликають мешканців столиці дотримуватися запобіжних заходів та епідеміологічної безпеки.

Читайте також: