В Україні мають намір підвищити соціальні пільги для людей з обмеженими можливостями, особливо тих, хто має інвалідність з дитинства.

Про це пише "telegraf".

Міністерство соціальної політики України спільно із Всесвітньою продовольчою програмою ООН працює над розширенням підтримки, прогнозуючи збільшення допомоги цього року. Ця ініціатива спрямована на збільшення виплат для громадян, у яких соціальні виплати, що діють, опускаються нижче 3250 гривень.

За інформацією прес-служби уряду, особи з обмеженими можливостями з дитинства та діти-інваліди, які наразі отримують соціальні виплати нижче 3250 гривень, можуть розраховувати на додаткові виплати протягом наступних трьох місяців.

Розширення допомоги не обмежується тими, хто вже отримує вигоду від міжнародних організацій або виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), за винятком осіб, які проживають у зонах активних чи потенційних бойових дій, як це визначено Міністерством реінтеграції.

На урядовому порталі зазначено, що програмою передбачено збільшення підтримки на суму дефіциту до 3250 гривень за мінімального збільшення на 100 гривень.

Наприклад, якщо державна виплата становитиме, наприклад, 2361 гривню, то Всесвітня продовольча програма ООН виділить додатково 889 гривень особам чи дітям з обмеженими можливостями.

Читайте також:

Один лише запах чого вартий: рецепт тушкованих курячих сердець із квашеною капустою

Результат точно здивує: що почне відбуватися з вашим організмом, якщо ви відмовитеся від газування

Ви робите величезну помилку: чому ніколи не можна мити підлогу після гостей