В Україні за ухилення від мобілізації порушено понад 9 тисяч кримінальних справ, при цьому найвищий рівень порушень мобілізації зафіксовано у Закарпатській та Дніпропетровській областях. За даними Нацполіції, за статтею про ухилення від мобілізації порушено 9620 справ.

Про це пише "dengi".

Зокрема, в Закарпатській області зареєстровано 1053 випадки, а на Дніпропетровщині зафіксовано 934 випадки ухилення від мобілізації. На даний час у судах перебуває на розгляді близько 2500 справ, закрито 4500 справ.

Це сталося на тлі рішення Верховної Ради продовжити військовий стан та загальну мобілізацію в Україні ще на 90 днів, що стало десятим продовженням. Цей крок відображає зусилля зі зміцнення національної оборони та реагування на геополітичні виклики.

Також Кабінет Міністрів зробив суттєвий крок у сфері оборони та військової готовності, вносячи 30 січня у Верховну Раду законопроект. Законодавство стосується мобілізації, військового обліку та військової служби, що передбачає перегляд існуючого порядку.

Цей крок наголошує на зусиллях України щодо зміцнення свого військового потенціалу та адаптації своїх захисних механізмів до поточних геополітичних викликів. Пропоновані зміни, швидше за все, будуть розглянуті та обговорені парламентом у рамках зобов'язання України щодо зміцнення своєї національної оборонної інфраструктури.

Читайте також:

Буде ще красивіше, ніж у супермаркеті: як виростити ідеально рівну та солодку моркву

Тепер вікна в квартирі не потітимуть: простий секрет, який вам точно допоможе

Для найдорожчих гостей: рецепт шикарного плову із трьох видів круп

Тарифи на воду у Києві хочуть підвищити за два рази: скільки тепер доведеться платити