У рамках загальної мобілізації в Україні, що триває, на військову службу закликаються чоловіки, при цьому зараз наголос робиться на необхідність окремих осіб служити в піхоті.

Загальна мобілізація — це процес, коли призовники, які мають право на військову службу, можуть бути призвані на військову службу, якщо їм не надано відстрочення і вони не визнані непридатними до служби. Важливо відзначити, що в Україні немає обов'язкової мобілізації жінок.

Про це повідомляє «ТСН»

Начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо підкреслив, що процес мобілізації йде за встановленим планом. Мобілізація здійснюється через ТЦК та СП. Особи, які отримали повістки, мають з'явитися до ТЦК, де пройти медичний огляд та поновити дані військового обліку.

Фітьо уточнив, що громадяни, покликані на військову службу, після отримання порядку денного проходять медичний огляд, оновлюють дані військового обліку і, якщо вони не мають права на відстрочку, прямують до навчального центру. Приблизно за місяць навчання їх відправляють у призначені військові частини.

"Військовозобов'язані громадяни після отримання повістки, якщо вони з'явилися в ТЦК особисто, проходять медичний огляд та оновлюють свої військово-облікові дані. Якщо вони не мають причин, передбачених законодавством для отримання відстрочки від мобілізації, їх направляють до навчального центру, де проходять навчання від одного місяці і, відповідно, вже потім прямують до своїх військових частин", - розповів представник Сухопутних військ.

Виклики для уточнення даних та проходження військово-медичного огляду можуть вручати уповноважені співробітники ТЦК, завідувачі підприємств, власники житла та керуючі ОСББ, представники органів місцевого самоврядування.

Ті, хто не має права на відстрочку та визнано придатним до служби, згодом можуть отримати наказ про мобілізацію. Процес загальної мобілізації здійснюється за існуючими правилами доти, доки Верховна Рада не прийме нового законопроекту.

Також генерал-майор Віктор Ніколюк, командувач навчальним командуванням Сухопутних військ Збройних Сил України, підкреслив поточну потребу чоловіків у службі в піхоті в рамках мобілізаційної роботи.

Піхота грає вирішальну роль різних військових операціях, включаючи наступ, штурм, заняття траншей, утримання позицій і поразка противника.

Він наголосив, що, враховуючи вік та стан здоров'я мобілізованих, для них знову запроваджено фізичну підготовку у процесі навчання у навчальних центрах та військових вузах.

Мета полягає в тому, щоб допомогти людям адаптуватися до фізичних вимог та робочого навантаження, що очікується від них під час навчання після наказу про мобілізацію.

Докладаються зусилля щодо забезпечення відповідної підтримки та нагляду за тими, хто проходить навчання, гарантуючи, що вони добре підготовлені до своєї ролі у піхоті. Проводиться спеціальна підготовка підвищення фізичної готовності осіб, мобілізованих на військову службу.

"Щоб за ті декілька місяців людина звикла до навантажень, необхідно щоб за нею хтось дивився, контролював її. Є відповідні фахівці, ми знову проводимо з ними зборові заходи, ми їх навчаємо і враховуємо це", - розповів Ніколюк.

Читайте також:

Такої незвичайної смакоти ви ще не куштували: рецепт заливного салату "Олів'є" зі шпротами

Хорошого мало: хто з українців може залишитися без пенсії за вислугу років

Тепер ними можна лише помилуватися: у магазинах почали різко дорожчати помідори