На ринку спостерігається помітне зростання цін на деякі продукти, і огірки входять до числа овочів, що переживають це зростання.

Про це пише "telegraf".

Про підвищення цін розповідає Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового агроринку "Шувар" у Львові.

Зазначено, що імпортні огірки у першій декаді січня коштували на 18-20% дорожче, ніж торік – у межах 67-80 гривень.

При цьому вітчизняні тепличні огірки значно подорожчали на 40%, порівняно з минулим роком, ціни варіюються в межах 158-160 гривень.

Попович пояснює зростання цін на огірки різними факторами, включаючи виробничі витрати, зокрема, витрати на електроенергію, пов'язану з вирощуванням у теплицях.

Крім того, такому зростанню цін сприяють залежність ринку від імпортних товарів, сезонна динаміка попиту та пропозиції, а також загальні погодні умови. Важливо, що це збільшення насамперед обумовлено сезонністю, немає жодних ознак тривалого дефіциту.

Цікаво, що до середини січня вже відбулося зниження цін на огірки на 15-20% завдяки зрушенню погодних умов у бік потепління.

Мінфін відносить до найдорожчих довгоплодових огірків за ціною 139 гривень, а найдешевшими вважаються «тепличні огірки» — 59,90 гривень.

Читайте також:

Нацполіція провела потужну операцію: накрили небезпечну банду з гранатометами, яка жорстоко грабувала українців. Подробиці та відео

Готуються дуже швидко: рецепт апетитних крабових паличок у клярі на сковороді

В Україні почалися проблеми з молоком: скільки тепер коштуватимуть найпопулярніші молочні продукти