Енергетичні постачальники звернулися до споживачів із попередженням про можливі відключення електроенергії через заборгованості з оплати.

Експерт із питань енергетики з "Українського інституту майбутнього" Андріан Прокоп розкрив цю інформацію через соціальну мережу Facebook.

Про це повідомляє socportal.info

За словами фахівця, тим, хто не вносить оплату за електроенергію протягом двох місяців і заборгував понад 3000 грн., загрожують тимчасові відключення.

Прокоп висловив думку, що для відповідальних платників, які регулярно виконують свої фінансові зобов'язання, нічого не зміниться, тоді як неплатоспроможні споживачі будуть змушені розглядати можливість отримання державних субсидій для регулювання боргів.

Проте варто зазначити, що боржників, які перебувають у зонах військових конфліктів або на окупованих територіях, а також тих, чиї будинки постраждали від обстрілу, не примушуватимуть до оплати заборгованості.

Експерт наголосив, що загальна заборгованість українців за комунальні послуги, включаючи електроенергію, перевищила 20 млрд. грн.

У столиці, Києві, лише заборгованість з електроенергії становить близько 1 млрд грн, за середньої суми боргу 7129 грн на одного споживача. До кінця жовтня 2023 року заборгованість побутових споживачів з електроенергії досягла понад 11 млрд. грн.

Читайте також: