У російській держдумі внесено законопроект, який передбачає запровадження конфіскації майна у разі, якщо громадянин поширює інформацію, що дискредитує армію російської федерації.

Цей закон передбачає відбирання не тільки коштів, а й володінь, включаючи квартири та інше майно, що використовується або призначене для фінансування злочинної діяльності проти безпеки країни.

Хоча повний текст законопроекту поки не було оприлюднено, речник держдуми В'ячеслав Володін підкреслив, що цей закон надасть право конфіскувати не лише гроші, а й цінності, а також інше майно, яке використовується для фінансування протизаконної діяльності.

Якщо закон буде прийнято, це дозволить владі застосовувати конфіскацію майна в рамках восьми статей, включаючи поширення фейків про армію, заклики до екстремістської діяльності, дії, спрямовані на порушення цілісності Росії, а також інші порушення, що загрожують національній безпеці.

Володін підкреслив, що дана ініціатива спрямована на те, щоб кожен, хто намагається підірвати стабільність та безпеку росії, зазнав заслуженого покарання та відшкодував збитки, завдані країні, за рахунок свого майна.

Раніше, навесні 2023 року, влада росії прийняла рішення про позбавлення громадянства тим, хто поширює "фейки" про армію.

У цей період також було передано компетенцію щодо прийняття рішень про позбавлення громадянства територіальним управлінням Міністерства внутрішніх справ, що відібрало цю функцію у судів. Крім цього, було введено заборону на негативні висловлювання про "вагнерівців".

Читайте також: