Із 1 січня наступного року в Україні існує ризик конфіскації земельних ділянок. Усі земельні ділянки, що не використовуються, будуть вважатися безгосподарними з можливістю їх передачі у комунальну власність відповідної територіальної громади.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик, як пише «napensii».

Власники або спадкоємці, які не зареєстрували право власності до 1 січня, вважатимуться такими, що відмовилися від права на земельну ділянку.

Денис Башлик наголошує, що українцям, які не замінили свідоцтва на земельні частки на витяг з реєстру прав власності, слід терміново пройти процедуру реєстрації.

Так, за словами Башлика, українці, які не замінили сертифікати на земельні паї випискою з Реєстру майнових прав на право власності, мають негайно зареєструвати своє майно.

Цей крок є частиною другого етапу земельної реформи, який розпочнеться у 2024 році та викликає занепокоєння серед дрібних фермерів. Реформа надає юридичним особам право на купівлю до 10 000 гектарів землі, що створює проблеми для дрібних фермерських господарств у конкуренції з більшими господарствами, що мають значні ресурси.

Читайте також:

Її захочеться пити склянками: рецепт підливи з курки зі сметаною та морквою

Непогана допомога до зарплати: кому з українців виплатять 10 тисяч гривень та як їх отримати

Іменини 22 січня: кого треба привітати із Днем ангела. Список імен