У Карпатському регіоні жертвою шахраїв став 35-річний мешканець Богородчани, яка втратила близько 30 тисяч гривень, йдеться у повідомленні Івано-Франківської обласної поліції.

Про це пише «telegraf»

Чоловік розмістив в Інтернеті оголошення про продаж товарів, і потенційний покупець зв'язався з ним через програму обміну повідомленнями, висловивши зацікавленість у купівлі товарів.

"Чоловік розповів правоохоронцям, що нещодавно на одному з Інтернет-сайтів виставив оголошення про продаж товару. Одразу ж через один із месенджерів з ним зв'язався потенційний покупець, який виявив бажання придбати товар", — говориться в повідомленні.

Після погодження ціни покупець надіслав повідомлення з фішинговим посиланням для передбачуваного переказу грошей.

Коли продавець перейшов за посиланням та ввів особисті банківські дані, з його картки зникло близько 30 000 гривень, і він зрозумів, що його обдурили.

"Навіть досвідчені користувачі Інтернету можуть опинитися на гачку у шахраїв. Поліцейські закликають громадян під час купівлі-продажу товарів не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах", — додали в поліції.

Правоохоронці порадили громадянам не переходити за сумнівними посиланнями та не передавати дані банківських карток незнайомим чи підозрілим сайтам, щоб захиститися від шахрайських транзакцій. Вони наголосили на ризику розголошення особистих даних злочинцям при переході за такими посиланнями.

"Переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані", — наголосили в поліції.

Читайте також:

Непогана допомога до зарплати: кому з українців виплатять 10 тисяч гривень та як їх отримати

Іменини 22 січня: кого треба привітати із Днем ангела. Список імен

У Путіна ноги ще більше почнуть тремтіти: завдано потужного удару по заводу, де виробляли "Панцирі"