Державний "Ощадбанк" у зв'язку з військовим становищем продовжив термін дії платіжних карток до 31 березня 2024 року. Це означає, що картки, термін дії яких спливає в період з лютого 2022 року до березня 2024 року, будуть дійсні до кінця зазначеного терміну, а далі зняти гроші з карток буде неможливо.

Докладніше про те, що починаючи з квітня гроші з "Ощадбанку" зможуть зняти не всі, повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

Після 31 березня 2024 року картки, у яких закінчився термін дії, перестануть працювати. Пенсії та соціальні виплати продовжуватимуть надходити на рахунки, але українці не зможуть їх зняти, доки не пройдуть ідентифікацію та не отримають нову карту.

Щоб продовжити термін дії картки, можна звернутися до будь-якого відділення "Ощадбанку". Для цього необхідно надати паспорт або інший документ, що засвідчує особу, та картку, термін дії якої спливає.

Пенсіонерам не варто накопичувати гроші на банківській карті

Деякі пенсіонери, особливо працюючі або ті, хто має ще дохід крім пенсії, часто не знімають пенсійні гроші. Вони їх накопичують. Зберігати гроші на картці набагато зручніше, ніж удома в тумбочці або під матрацом. Але й тут можливі проблеми.

Тож якщо пенсіонер не знімає виплати з картки протягом шести місяців, то пенсію можуть призупинити. Це відбувається відповідно до постанови Кабміну №628 від 22 червня 2001 року.

Щоб уникнути такої ситуації, потрібно хоча б раз на шість місяців проводити транзакцію пенсійною карткою. Можна просто поповнити рахунок або сплатити за комунальні послуги.

Якщо виплату пенсії призупинили, щоб її відновити, пенсіонер повинен звернутися до Пенсійного фонду, щоб підтвердити свою особу. І протягом 10 днів виплата пенсії поновлюється.

Ось кілька порад, як уникнути проблем із пенсійною карткою:

  • Регулярно перевіряйте термін дії картки.
  • Якщо термін дії картки спливає, продовжуйте його у відділенні "Ощадбанку".
  • Не забувайте знімати гроші з картки хоча б раз на шість місяців.
  • Тримайте картку в надійному місці.

Дотримуючись цих порад, ви зможете уникнути проблем із пенсійною карткою та своєчасно отримувати свої виплати.

Читайте також:

Будьте готові: у яких випадках можуть не зарахувати стаж при призначенні пенсії

Пенсію краще зняти із картки: українців попередили. Що потрібно знати

Почнуться складні часи: хтось із переселенців залишиться без виплат вже з цього місяця