Андріан Прокіп, експерт з енергетики Українського інституту майбутнього, зазначив, що енергопостачальні компанії в Україні враховуватимуть не лише суму боргу, а й тривалість неплатежів під час ухвалення рішення про відключення електроенергії.

Про це пише «focus»

Він наголосив, що споживачам на тимчасово окупованих росіянами територіях відключати електрику не будуть виключно через заборгованість за поставлену електроенергію.

Прокіп виклав критерії відключення через заборгованість, заявивши, що з відключенням можуть зіткнутися споживачі, які мають заборгованість понад 3000 гривень і не платили більше двох місяців. Однак він уточнив, що відключення не торкнуться споживачів, житло яких постраждало внаслідок обстрілу чи бойових дій.

"Відключення за борги не будуть застосовуватися до споживачів, у яких постраждало житло внаслідок обстрілів чи бойових дій", — наголосив він.

Щоб дізнатися про заборгованість за комунальні послуги, фізичні особи можуть звернутися до своєї житлово-експлуатаційної організації (ЖЕК) або до Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОАМД).

Відділення Укрпошти також надають інформацію про заборгованість, а банки можуть проводити перевірку заборгованості за номером особового рахунку споживача. Комунальні платежі можна зробити поштою чи у банку.

Крім того, кожен постачальник комунальних послуг має власний веб-сайт, що дозволяє споживачам створити особистий кабінет для автоматичного відстеження платежів. При реєстрації особистого кабінету фізичним особам зазвичай необхідно вказати своє повне ім'я, адресу, номер особового рахунку, суму останнього платежу та електронну адресу.

Читайте також:

Щоранку буде добрим і ситним: рецепт швидкого іспанського омлету, який не залишить вас байдужими

Шойгу потужно підставив Путіна: "Кинджали", які запускаються Україною, виявилися бракованими

Щоб до весни вазони на підвіконні не засохли: як узимку захистити кімнатні рослини від прихованих шкідників