Громадяни України, які виявилися вимушеними покинути свою батьківщину через конфлікт, і зараз на території Чеської Республіки, мають можливість продовжити свій статус тимчасового захисту до березня 2025 року.

Про це повідомляє dengi.ua.

Цей процес включає два етапи, забезпечуючи учасникам нескладні кроки для продовження їхнього правового статусу.

Перший етап передбачає онлайн-реєстрацію на Інформаційному порталі для іноземців.

Особи, які підпадають під цю категорію, повинні створити обліковий запис та заповнити відповідну форму, надавши необхідну інформацію, включаючи поточне місце проживання.

Реєстрація неповнолітніх дітей, які не досягли 15 років, здійснюється через уповноважених представників, тоді як особи, старші за цей вік, можуть самостійно провести реєстрацію.

Завершальним етапом онлайн-процесу є вибір дати та часу для особистого візиту до відділення Міністерства внутрішніх справ (МВС) з метою вклеювання візової наклейки.

Після успішного завершення цього етапу тимчасовий захист буде автоматично продовжено до 30 вересня 2024 року. Важливо, що онлайн-реєстрацію необхідно завершити до 15 березня 2024 року.

Другий етап передбачає особисте відвідування відділення МВС у зазначену у процесі реєстрації дату.

Важливо врахувати, що зміна обраної дати можлива лише з поважних причин і здійснюється через особистий кабінет. Після візиту та вклеювання візової наклейки до паспорта, тимчасовий захист буде продовжено до 31 березня 2025 року. Для збереження статусу необхідно відвідати відділення МВС до 30 вересня 2024 року.

Цей механізм продовження тимчасового захисту забезпечує учасникам процесу прозорі та зручні кроки для продовження їх законного статусу, надаючи їм необхідний термін для підготовки та виконання всіх вимог.

Читайте також: