В Україні аграрії на початку цього тижня активно підвищували відпускні ціни на буряки, зазначають аналітики проекту EastFruit. Ціни на буряки на ринку зросли до 12-16 грн/кг, що означає зростання в середньому на 33% порівняно з кінцем попереднього робочого тижня.

Про це пишуть «dengi»

Значне зростання цін пояснюється помітним скороченням постачання столових буряків на український ринок. У багатьох українських господарствах немає обладнаних складських приміщень, а запаси на необладнаних складах скорочуються. На думку експертів, висока торговельна активність у цьому сегменті також сприяє зростанню цін.

"Більшість українських господарств не мають у своєму розпорядженні обладнаних сховищ, а запаси в необладнаних складах до теперішнього часу вже виснажені. При цьому торговельна активність у цьому сегменті досить висока, що також стимулює цінове зростання", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок такого зростання цін поточні ціни на столові буряки в Україні в середньому на 74% вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Ця тенденція послідувала за швидким зростанням цін на картоплю в Україні, що призвело до оптового імпорту продукту.

Читайте також:

А ви знаєте, що таке "риба-фіш" від тітки Сари? Рецепт ніжного коропа по-одеськи, від якого ви точно не відмовитеся

Адже допоможе звичайна картопля: що потрібно зробити, щоб орхідея почала радувати пишними квітами.

Путіну обрізали крила: у британській розвідці розповіли, до чого призведе знищення найдорожчих літаків РФ

Українці масово скуповують квитки на потяги: з чим це пов'язано і до чого готуватись