У базі даних Київського міського центру зайнятості на сьогодні фіксується приблизно 2000 відкритих вакансій.

Особливу вигоду можуть отримати слюсарі, оскільки їхня професія надає можливість претендувати на найвищі середні зарплати у розмірі 30 000 гривень.

У своєму зверненні Київський міський центр зайнятості наголошує на постійній актуальності питань працевлаштування для киян та переселенців з областей, які опинилися під впливом окупації чи зон активних бойових дій.

Незважаючи на складнощі, пов'язані з воєнними діями, спостерігається поступова стабілізація економічної ситуації, що відображається у збільшенні кількості наданих роботодавцями вакансій.

Тенденція до пропозицій переважно стосується робітничих професій, але також спостерігається зростання попиту на фахівців у різних галузях.

Сфери побутового обслуговування, торгівлі, логістики, освіти та охорони здоров'я залишаються затребуваними, незважаючи на обстановку, що склалася.

Поглянувши на статистику, можна виділити Топ-10 найбільш затребуваних вакансій у Києві.

До цього переліку входять слюсарі різних напрямків, продавці, лікарі різних спеціалізацій, водії, інженери різних напрямів, бухгалтери, вчителі, кухарі, менеджери різних областей та фахівці з публічних закупівель.

Зарплатні пропозиції також розрізняються: слюсарі можуть розраховувати на 30 000 грн, продавці – 25 000 грн, лікарі – 30 000 грн, водії – 40 000 грн, інженери – до 110 000 грн, бухгалтери – 30 000 грн, вчителі – 20 кухарі – 44 000 грн, менеджери – 67 000 грн, а фахівці з публічних закупівель – 22 000 грн.

Наголошується, що роботодавці в столиці готові надавати високі фінансові заохочення, однак паралельно пред'являють серйозні вимоги до кваліфікації та досвіду роботи претендентів.

Це іноді створює складнощі при підборі персоналу, оскільки не завжди вдається знайти кандидатів, які повністю відповідають високим стандартам, встановленим роботодавцями.

Читайте також: